SIBIU – Ansamblu de istorie, cultură, oameni și evenimente

Sibiu_Hi-Hostels Romania

Au fost odată ca niciodată, cam după mijlocul secolului al XII-lea, coloniști germani numiți sași care au colonizat orașul cunoscut astăzi sub numele de Sibiu sau Hermannstadt (lb. germană). Indiferent de vârstă, preferințe sau stiluri de viață, consider că orașul cetate vă va primi cu brațele deschise.

În cazul în care aveți doar câteva zile la dispoziție pentru a explora orașul Sibiu, vă recomand să începeți cu o plimbare prin Centrul Vechi, adică prin Piața Mare, Piața Mică și zonele adiacente. Din Turnul Sfatului, amplasat în Piața Mare, sau din turnul Bisericii Evanghelice, amplasată în Piața Huet, veți avea parte de o priveliște superbă a întregului oraș. Apoi, puteți face o plimbare pe Podul Minciunilor să vedeți dacă legendele se adeveresc.

Dacă vreți să vă odihniți, luați un loc la cafeneaua Cafe Wien, lângă Biserica Evanghelică, savurați priveliștea Orașului de Jos, dar și bunătățile din meniu; seara, auzurile sunt răsfățate la concertele de pianină.

În cazul în care durata vizitei e de o săptămână sau mai mult, una din zile poate fi rezervată pentru o plimbare prin Grădina Zoologică și prin Muzeul Satului, ambele situate la ieșirea din oraș, pe drumul spre Păltiniș (stațiune montană). De asemenea, localitățile din apropierea Sibiului, precum Cisnădioara sau altele sunt locuri pitorești, pline de farmec.

Este foarte mare probabilitatea ca pe durata vizitei să nimeriți în timpul unui festival sau să prindeți cel puțin un concert deoarece orașul Sibiu găzduiește multe activități de acest fel.

Mai am un singur lucru de adăugat și anume că în Piața Mică, la parterul Casei Luxemburg, se află Centrul de Informare turistică Kultours. Acolo ar trebui să găsiți toate informațiile necesare despre ceea ce înseamnă Sibiu.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>