Filmele Horror se vizionează la Biertan

Festivalul de film horror din Biertan

Comuna săsească Biertan, situată în nordul judeţului Sibiu, spre Mureş, este una din puţinele localităţi care există pe harta UNESCO din România, ce reuşeşte în doar o săptămână să atragă de două ori mai mulţi turişti decât localnicii existenţi, datorită, pasionaţiilor de filme horror care nu pot rata singurul festival de filme horror din România – “Lună plină” - ajuns la a doua ediţie ce va avea loc in perioada 16-19 august.

Potrivit organizatorilor, filmele ce vor fi prezentate la festival sunt:

Berberian Sound Studio – al doilea lungmetraj al britanicului Peter Strickland (Ursul de Argint la Berlin 2009 pentru Katalin Varga) continuă obsesia cineastului pentru sunet şi sunete. Toby Jones este un sound designer angajat de un studio italian să realizeze mixajul pentru un giallo pur-sânge… Filmul a avut premiera în competiţia oficială Locarno 2012 şi a fost selecţionat la Sitges, Edinburgh şi Buenos Aires.

Cannon Fodder / Carne de tun – primul lungmetraj al tânărului regizor Eitan Gafny a făcut deja valuri la festivalurile de gen de peste ocean şi a fost declarat ‘Cel mai bun film independent’ la Las Vegas 2013. Conflictul din Orientul Mijlociu capătă noi valenţe absurd-macabre, cu accent pe absurd.
Citadel / Citadela – debutul în regie al irlandezului Ciaran Foy este un thriller urban grotesc în care un tată agorafobic încearcă să-şi scape fetiţa din ghearele unei bande de copii sălbăticiţi dintr-o periferie cu alură post-apocaliptică. Filmul a candidat în 2012 pentru premiul Melies d’Or acordat Celui mai bun film fantastic european al anului.
Come Out and Play / Jocuri de copii – escapada mexicană a unui cuplu yankeu se transformă într-un coşmar în momentul în care cei doi ajung pe o insulă de pe care toţi adulţii au dispărut. Makinov – un Banksy bielorus – debutează în ficţiune cu un remake la fel de sângeros dar mai nihilist al clasicului spaniol Cine poate ucide un copil (1976), aplaudat anul trecut la Toronto, Austin şi Gerardmer.
Forgotten / Nu mă uita – debutul nemţoaicei Alex Schmidt a fost prezentat în premieră mondială la Veneţia 2012. Hanna şi Clarissa au fost odinioară cele mai bune prietene. Când decid să se întoarcă pe insula unde şi-au petrecut vacanţele copilăriei, fantomele trecutului şi-arată colţii. Un revenge movie cu un twist pur teuton.
The Rambler / Hoinarul – un experiment la limita suportabilului, care arată ca şi cum Quentin Dupieux s-ar fi apucat să-l omagieze pe David Lynch. Dar regizorul Calvin Reeder, aflat la al doilea opus, după extrem de controversatul The Oregonian, are un as în mânecă în persoana lui Dermot Mulroney, poate unul dintre cei mai subestimaţi actori ai ultimelor decenii. The Rambler a avut premiera mondială la Sundance 2013.
Safety Not Guaranteed / Călător în timp – dublu premiat pentru scenariu la Sundance & Independent Spirit, debutul americanului Colin Trevorrow reuşeşte o abordare proaspătă a unui subiect foarte în vogă până acum 20 de ani – călătoria în timp. Datorită succesului acestui film, Trevorrow a primit din partea lui Steven Spielberg un job la care visau mulţi: va regiza Jurassic Park 4.

Vizionările vor avea loc în aer liber (Grădina Melies – 1000 de locuri şi Cinema Vertigo – 400 de locuri) şi în interior (Sala Karloff – 120 de locuri şi Studioul Ion Hobana - 180 de locuri).

Puteti opta pentru bilete unice la preţul de 8 lei (5 lei pentru localnici) cu taxa de campare de 10 lei pe noapte, sau pentru abonamente cu valori începând de la 50 de lei.

Abonamentele se pot achiziţiona de pe www.biletmaster.ro, sistem de vânzare computerizată, care ajută la procurarea rapidă a biletelor de intrare si a abonamentelor.

Pe lângă pensiunile tradiţionale din zonă (http://lunaplinafestival.ro/content/cazare), cinefilii vor avea la dispoziţie un camping modern, precum şi un ‘cartier general’, situat în Piaţa Mare a oraşului, unde se va organiza un târg de mâncăruri şi băuturi tradiţionale şi produse făcute manual.

În judeţul Sibiu există doar două biserici fortificate săseşti, monumente UNESCO, biserica cetate de la Biertan şi cea de la Valea Viilor. La Biertan, turiştii beneficiază de toate facilităţile. Există un ghid specializat, care poate vorbi despre frumuseţea bisericii-cetate, în germană şi engleză. Biletul de intrare costă 5 lei de persoană şi include ghidajul. Biserica construită la începutul secolului al 16-lea se poate vizita zilnic, între orele 10-17, până pe 31 octombrie

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Filmele Horror se vizionează la Biertan

  1. Haihui says:

    Transport Bucuresti – Luna Plina Festival Biertan
    Pentru detalii:
    https://www.facebook.com/events/205094532981642/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>