BUDAPESTA – Orașul cu două lumi

Bine ați venit la Budapesta! Indiferent cu ce mijloc de transport ați ajuns aici, sigur veți reuși să vă orientați bine în oraș deoarece este plin de indicatoare, atât la suprafață, cât și în subteran (mă refer la metrou).

În cazul în care nu ați venit cu mașina proprie sau o aveți dar nu vreți să-i aveți grija, vă recomand să vă faceți un abonament care să includă toate mijloacele de transport, adică autobuz, tramvai și metrou. În felul acesta, puteți să străbateți orașul în lung și-n lat pe toate liniile disponibile. În plus, acest tip de abonament are un preț rezonabil și consider că ar fi cea mai bună variantă.

Din punct de vedere al cazării la Budapesta, vă sugerez să vă faceți rezervări la Gozsdu Court Apartments. Condițiile sunt chiar bune, poziționare în centru, iar în cadrul complexului lor sunt cafenele și mici restaurante drăguțe. De asemenea, cei de la Gozsdu sunt ospitalieri și vă pot ajuta cu orice probleme sau nelămuriri.

Acum, cred că sunteți gata să porniți în aventura turistică. Orașul Budapesta are atât de multe de oferit încât vă sugerez să vă gândiți din timp ce activități sau obiective sunt prioritare.

Dacă credeți că ați prefera un tur organizat, pe jos sau cu autocarul, bineînțeles că sunt diverse companii care vă pot oferi astfel de servicii. Există mai multe trasee din care puteți alege, în funcție de preferințe, posibilități financiare sau timp pe care doriți să-l alocați. Majoritatea traseelor parcurg zona centrului, atât Buda, cât și Pesta – cele două “orașe” despărțite de Dunăre.

În cazul în care vă hotărâți să explorați orașul pe cont propriu, vă propun să începeți cu o plimbare pe Podul din Lanțuri, cel mai faimos pod din cele nouă care traversează Dunărea pe parsul său prin Budapesta. Îndreptați-vă către Castel și urcați cu Funicularul până acolo. Zona vechiului Castel este tare frumoasă așa că vă recomand să petreceți ceva timp pe străduțele cochete. Găsiți drumul care duce la Bastionul Pescarilor. Atmosfera și priveliștea de acolo nu au cum să vă dezamăgească. La coborâre, puteți să vă urcați din nou în Funicular, iar celelalte opțiuni ar fi autobuzul sau să mergeți pe jos pentru a ajunge la baza Castelului. Cum acestea sunt doar câteva din comorile orașului, puteți accesa http://www.thespymap.com/spy_map.php?city=Budapest pentru mai multe informații și trasee.

Sper să aveți parte de o călătorie plăcută.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to BUDAPESTA – Orașul cu două lumi

  1. Olga Lazin says:

    Asa este. Eu de 20 de ani merg in fiecare an, de dragul Bailor termale. Superbe locuri si cafenele, stradute medievale! cele mai frumoase bai termale din Europa, la Szecseny, si inca 10 bai care merita de explorat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>