BELVEDERE LA BÂLEA LAC

Vă invit să vă bucurați de peisajul fantastic de la Bâlea Lac. Din punctul meu de vedere, panorama oferită de această zonă rutieră este printre cele mai spectaculoase, dacă nu cea mai spectaculoasă din România. Bâlea Lac este punctul de înălțime maximă al Transfăgărășeanului, fiind un lac glaciar situat la 2040 m.

Drumul parcurs de la Nord la Sud începe din comuna Cârțișoara (jud. Sibiu), traversează mai multe tunele și viaducte, după care urcă în serpentine până la Bâlea Cascadă și mai departe până la Bâlea Lac. Cascada Bâlea este una în trepte de aproximativ 68 m, cea mai mare de acest fel în România, aflându-se la înălțimea de 1230 m.

Dacă veți parcurge drumul de la Sud la Nord, veți trece prin comuna Arefu (jud. Argeș), apoi prin Curtea de Argeș și pe lângă Barajul Vidraru. Pentru a ajunge la Bâlea Lac, trebuie să treceți prin Tunelul Bâlea, cel mai lung tunel din România (887 m). Indiferent de punctul de plecare către această zonă intens vizitată, ambele trasee sunt parcurse de-a lungul unor peisaje impresionante.

Accesul cu mașina în zona montană înaltă este permis doar în perioada iulie – octombrie a fiecărui an deoarece drumul este înzăpezit pe timp de iarnă. Iarna, accesul rutier este permis pe versantul sudic până la cabana Capra, iar pe cel nordic până la Bâlea Cascadă; de aici însă, se poate lua telecabina până la Bâlea Lac. De asemena, pe durata anotimpului friguros funcționează Hotelul de Gheață, unde turiștii se pot caza sau pot doar servi ceva de la barul sculptat în gheață.

Din punct de vedere al cazării, vă recomand să nu poposiți peste noapte la cabanele adiacente lacului deoarece prețurile sunt destul de ridicate, iar condițiile nu sunt grozave. Cel mai bine ar fi să găsiți o căbănuță în aval, unde puteți să vă odihniți. Dacă timpul vă permite, puteți să vă încumetați să faceți un traseu scurt, dar foarte frumos, până la Lacul Capra, durata fiind de aproximativ o oră dus, iar traseul este de o dificultate ușoară spre medie.

Vă urez drum bun!

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>