Concurenta stransa pentru Transfăgăraşanul şi Transalpina – Traseul Masivul Iezer-Păpuşa

Deşi se spune că cele mai înalte drumuri din România sunt Transalpina (2.145 de metri altitudine) şi Transfăgărăşanul (2.034 de metri), în realitate lucrurile nu stau deloc aşa, amândouă pierd în faţa unui alt drum din Argeş, cel care traversează masivul Iezer şi urcă până la o altitudine de 2.350 de metri.

Masivul Iezer-Păpuşa face parte din grupa sudică a Carpaţilor Meridionali. Deşi de la distanţă par doar nişte dealuri, în realitate vârfurile ajung la altitudini de peste 2.400 de metri. Munţii Iezer-Păpuşa sunt înconjuraţi pe trei laturi de apele Doamnei şi Dâmboviţei, iar altitudinea maxima este atinsă de Vârful Roşu – 2.469 de metri –, iar vârfurile Iezerul Mare şi Papuşa au înălţimi de 2.462 de metri şi respectiv de 2.391 de metri.

Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , | Leave a comment

Comoara neexploatata a Romaniei – Delta Dunarii

Cel mai frumos complex hotelier din Delta Dunării. Englezii şi germanii s-au îndrăgostit de acest colţ de rai.

“Ce mai putem noi sa facem nou cu litoralul? Litoral au toţi. Delta Dunării în schimb, e unică în Uniunea Europeană”, spune Mihai Puflene, proprietarul complexului de lux ce-i poartă numele din Murighiol, Tulcea, convins că investiţiile în Delta Dunării ar putea revigora turismul autohton.

Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged | Leave a comment

Băile Bazna – Un loc miraculos

Stațiunea Balneară Bazna este situată în nordul judeţului Sibiu şi este recunoscută încă din secolul al XVIII-lea pentru puterea curativă a izvoarelor sale minerale…

Banza începe să devină cunoscută încă din 1671, când nişte ciobani au descoperit din întâmplare zăcământul de gaz natural. Prin aceasta, dar şi prin apele minerale descoperite ulterior, statţunea a atras atenţia oameniler nu numai din Transilvania, ci şi din alte locuri.

Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , | Leave a comment

Berzasca – Un paradis turistic

 

Drumul National 57 insoteste cu supunere cursul sinuos al Dunarii prin tara Banatului intre Orsova si Moldova Noua, taie Carpatii si lasa in urma Cazanele Mici si Mari, despartindu-se de luciul apei, spre Timis. In calatoria sa cu peisaje fabuloase, strabate undeva in Clisura Dunarii, si o comunitate multi-etnica, de romani, sarbi, cehi si romi, care se face remarcata cel mult in randul pescarilor din regiune. Se numeste Berzasca si va deveni una dintre perlele turistice ale Romaniei.

In prezent, nimic din ce este acolo nu prevesteste planul de dezvoltare, conturat in cateva proiecte de zeci de milioane de euro. Peste doi ani insa, dealurile de la poalele Muntilor Locvei vor tresari din nou sub sinele unei mocanite vechi de 100 de ani. Proiectul finantat din fonduri europene, de 12 milioane de euro, isi propune reabilitarea unui traseu de 17 kilometri, care va urma cursul raului Berzasca si se va opri la vechea vatra a satului.

Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged | Leave a comment

BUDAPESTA – Orașul cu două lumi

Bine ați venit la Budapesta! Indiferent cu ce mijloc de transport ați ajuns aici, sigur veți reuși să vă orientați bine în oraș deoarece este plin de indicatoare, atât la suprafață, cât și în subteran (mă refer la metrou).

În cazul în care nu ați venit cu mașina proprie sau o aveți dar nu vreți să-i aveți grija, vă recomand să vă faceți un abonament care să includă toate mijloacele de transport, adică autobuz, tramvai și metrou. În felul acesta, puteți să străbateți orașul în lung și-n lat pe toate liniile disponibile. În plus, acest tip de abonament are un preț rezonabil și consider că ar fi cea mai bună variantă.

Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , | 1 Comment

BELVEDERE LA BÂLEA LAC

Vă invit să vă bucurați de peisajul fantastic de la Bâlea Lac. Din punctul meu de vedere, panorama oferită de această zonă rutieră este printre cele mai spectaculoase, dacă nu cea mai spectaculoasă din România. Bâlea Lac este punctul de înălțime maximă al Transfăgărășeanului, fiind un lac glaciar situat la 2040 m.

Drumul parcurs de la Nord la Sud începe din comuna Cârțișoara (jud. Sibiu), traversează mai multe tunele și viaducte, după care urcă în serpentine până la Bâlea Cascadă și mai departe până la Bâlea Lac. Cascada Bâlea este una în trepte de aproximativ 68 m, cea mai mare de acest fel în România, aflându-se la înălțimea de 1230 m.

Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged | Leave a comment

Descoperire arheologica de proportii in Brasov

Brasov_Hi-Hostels

Peste 1.400 de morminte din Evul Mediu, dar şi din epoca modernă au fost descoperite de arheologii care fac săpături pentru reabilitarea şi reamenajarea curţii Bisericii Negre din centrul vechi al Braşovului, cele mai importante fiind două plăci funerare de la începutul secolului al XVIII-lea.

Potrivit arhitectului municipiului Braşov, Marilena Manolache, în urma săpăturilor arheologice din curtea Bisericii Negre, începute în aprilie 2012, au fost descoperite peste 1.400 de morminte, precum şi diverse obiecte valoroase din punct de vedere istoric, între care mai multe podoabe şi bucăţi de vase.

Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , , | Leave a comment

SIBIU – Ansamblu de istorie, cultură, oameni și evenimente

Sibiu_Hi-Hostels Romania

Au fost odată ca niciodată, cam după mijlocul secolului al XII-lea, coloniști germani numiți sași care au colonizat orașul cunoscut astăzi sub numele de Sibiu sau Hermannstadt (lb. germană). Indiferent de vârstă, preferințe sau stiluri de viață, consider că orașul cetate vă va primi cu brațele deschise.

Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , | Leave a comment

“Colours of Cluj” – Vezi programul evenimentelor

Prima ediţie a festivalului “Colours of Cluj”, ce se va desfăşura în perioada 1-4 august în mai multe spaţii publice din oraş, le propune clujenilor seri de muzică şi dans în centrul oraşului.

Trupele clujene The Glass Fish, Mojo Barrel, Mushroom Story, Satellites, Quantum Drive, Kaleidonescu şi Natif, alături de sibienii de la Domino şi invitaţii speciali Marius Mihalache Band şi Irina Sârbu vor concerta în Piaţa Unirii. Tot aici, organizatorii festivalului au pregătit şi o scenă de dans pentru amatori, unde sunt aşteptaţi iubitorii de tango (vineri, 2 august), salsa (sâmbătă, 3 august) şi muzică populară (duminică, 4 august).

Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , | Leave a comment

Festivalul Colours of Cluj – Concerte, teatru şi arte vizuale

Festival Colors of ClujClujenii vor avea ocazia să redescopere spaţiile publice ale oraşului în cadrul primei ediţii a festivalului „Colours of Cluj”, un eveniment care va avea loc sub tema „Împreună”. Peste 20 de artişti vor da viaţă oraşului prin 60 de manifestări şi activităţi programate pe parcursul a patru zile, între 1 şi 4 august 2013.

Festivalul va include spectacole de teatru, dans, arte vizuale şi multimedia, precum şi concerte. De asemenea, clujenii vor avea parte de o surpriză: o clădire din centrul istoric va fi pusă în valoare într-un mod inedit, prin proiecţii video realizate pe faţada acesteia şi controlate prin gesturi chiar de spectatori.

Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , , | Leave a comment