Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter

Obiective turistice si Informatii despre regiunea: Transilvania

Transilvania Maramures Banat si Crisana Bucovina Moldova Bucuresti Muntenia Oltenia Dobrogea Harta Romania

Transilvania este locul diversitatii culturale, al cetatilor si bisericilor fortificate, a oraselor germane, a satelor romanesti si maghiare, al dealurilor domoale inconjurate de munti, al padurilor nepatrunse, un spatiu in care influentele austro-ungare nu inceteaza sa se simta.

Transilvania reprezinta o provincie cu o vasta istorie, a carei inceputuri se pierd in vremuri imemoriale. Numele ei - "Tara de dincolo de paduri" - Transilvania in latina, Erdely in maghiara, desemneaza teritoriile intracarpatice situate dincolo de padurea din estul tinutului Crisurilor, in perioada secolelor X-XI.

Nu ezitati sa vizitati orasele medievale - Sibiu, Cluj-Napoca, Sighisoara, Brasov, Deva sau Targu Mures care va vor surprinde cu siguranta prin ambianta citadina, viata culturala, muzee locale, dar si prin restaurantele si cluburile de noapte.

Cetatile fortificate sasesti, ruinele dacice de la Sarmizegetusa, lacurile glaciare din Muntii Fagaras, potecile Muntilor Apuseni, salinele de la Turda sau de la Praid, Lacul Sfanta Ana, Ghetarul de la Scarisoara, sunt numai cateva din destinatiile obligatorii pentru orice turist aflat pe drumuri transilvane.Hosteluri in regiunea: Transilvania