Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter

Obiective turistice si Informatii despre regiunea: Dobrogea

Transilvania Maramures Banat si Crisana Bucovina Moldova Bucuresti Muntenia Oltenia Dobrogea Harta Romania

Dobrogea, pamantul dintre ape, regiunea de sud est a tarii, cuprinde doua dintre cele mai vizitate destinatii ale Romaniei: Delta Dunarii si litoralul Marii Negre.

La sfarsitul lungii sale calatorii prin Europa, dupa mai bine de 2860 km, Dunarea se varsa in Marea Neagra impartita in trei canale. In timp de sute si sute de ani, aluviunile aduse de apa si depuse aici s-au transformat treptat intr-o regiune exotica: o retea de canale, lacuri, insule, paduri, pagisti si dune de nisip ce acopera aproape 5640 km. Acest pamant uimitor adaposteste mai bine de 300 de specii de pasari, nanumarate specii de pesti, paduri unice de stejar sau liliac salbatic. Astfel Grindul Letea, cu padurea sa atat de ciudata, rezervatiile si coloniile de pasari de la Perisor, Uzlica - Crisan, Golovita si Insula Sahalin, denumite si "Raiul pasarilor", nu pot lipsi din programul unei expeditii in Delta Dunarii.

De primavera pana toamna, apa marii si nisipul fac din litoralul romanesc al Marii Negre o destinatie ideala pentru vacantele dumneavoastra. Paretea sudica a litoralului, cu o lungime de 72 de km a fost transformata intr-un lant de statiuni, excelente pentru concediile in familie.

Calatoria pe canalele ascunse ale Deltei, gustul preparatelor traditionale din peste alaturi de faimoasele vinuri dogrogene de Murfatlar, Niculitel sau Sarichioi, descoperirea istoriei antice a acestor meleaguri, descoperirea grotei Sfantului Andrei de la Dervent, toate acesta va vor oferi cu siguranta o experienta de neuitat.Hosteluri in regiunea: Dobrogea