Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter
Hostel Florence – Italia – Hostelling International

Florenţa este capitala din regiunea italiană Toscana. Acesta este considerat locul de nastere al Renaşterii italiene şi este incredibil de frumos. Acesta a fost declarat World Heritage Site de către UNESCO în 1982 şi este unul dintre locurile cele mai de dorit pentru a vizita din lume. Oraşul face, de asemenea, un impact major european pe muzica, arhitectura, educaţie, bucătăria, moda, filozofie, stiinta si religie. Centrul istoric din Florenţa conţine pătrate numeroase elegant (piazzas), palate renascentiste (palazzos), academii, parcuri, grădini, biserici, manastiri, muzee si galerii de arta.

Unde să staţi la Florenţa?

Vă recomandăm să staţi la Villa Camerata hostel , care este la 4 km de centrul oraşului Florenţa. Pensiunea este o casă la ţară veche construită în secolul al şaptesprezecelea situat în mijlocul unui parc cu arbori mari şi o frumoasă grădină botanică cu specii rare, acesta este un loc excelent pentru a vă relaxa. Există paturi in camere comune, acces internet, camera TV, serviciu de spălătorie şi mese. Foi şi micul dejun sunt incluse în preţ.

Adresa: Viale Augusto Righi 2-4, 50137 Firenze (FI) 
Tel: +39-055-601451 Email: firenze@aighostels.com

Mai multe informaţii pensiune, fotografii, tarifele şi disponibilitatea:

Asiguraţi-vă rezervari online sau pentru a vizualiza alte pensiuni în Londra aici: Hosteluri Florenta
Pentru a afla mai multe despre pensiuni în Italia, vizita site-ul Hostelling International sau click aici: Hosteluri in Italia

Lucruri pentru a vedea şi face în Florenţa

Catedrala Santa Maria del Fiore este o plimbare de câteva minute de la gară. A fost construită în anul 1296 şi a luat aproape două secole pentru a termina. Domul lui Brunelleschi este un exemplu extraordinar de geniul lui tehnic şi matematic. Puteţi merge în sus şi a vedea tot oraşul, deoarece este cea mai inalta cladire din Florenţa. Deschis de la 9 dimineata pană la 6 seara.

Vizavi de catedrală se află Baptisteriul, admirat pentru usile sale de bronz. Proiectat de Lorenzo Ghiberti uşi pe partea de est a fost numit de Michelangelo „Porţile Paradisului". Baptistierul îl puteţi vizita de la 1 p.m pana la 6 p.m.

Uffizi Gallery este una dintre cele mai vechi muzee de artă şi cele mai renumite din lume şi o moştenire mai mare parte a familiei Medici. Dispune de lucrări, de la a treisprezecea la secolul al optsprezecelea, inclusiv artistii Giotto, Leonardo Da Vinci, Rembrandt, Goya şi Raphael, printre altele. Galeria este deschisă de marţi până sâmbătă 8:30 - 18:50, şi duminică de la 08:30 la 13.50pm, dar este închis zilele de luni.

Palazzo della Signoria a fost construit între 1299 şi 1314 şi a fost cunoscut ca sediul Ducelui de Medici. Acesta este deschis zilnic de la 9am la 19, cu excepţia Joia. Până acum câţiva ani ea găzduia sculptura lui David de Michelangelo, care este acum o copie. Originalul este expus la Galeria Accademia (vezi mai jos). Loggia della Signoria, o galerie de sculptură în aer liber, este situat în colţul din dreapta al palatului. Vis-a-vis este o fantană mare cu o sculptură a lui Neptun.

Galeria del Accademia găzduieşte sculptura lui David de Michelangelo. Este deschis de marti pană duminică, dar închis în zilele de luni (vă rugăm să verificaţi orele de deschidere). Este recomandabil să mergeţi dimineaţa devreme.

Ponte Vecchio este unul dintre cele mai recunoscute vederi din Florenţa. Podul peste râul Arno a fost singurul care a rezistat în al doilea război mondial.
Capelele Medici în Bazilica San Lorenzo cuprinde două structuri adaugand la arhitectura originală lui Brunelleschi, fiecare destinat pentru a celebra puterea de Medici ca marilor duci de Toscana. Unul este Nuov Sagrestia, proiectat de Michelangelo. Celălalt este Cappella dei Principi, din secolul XVI-XVII "Capela Prinţilor".

Museo Nazional se află între Duomo şi Piazza della Signoria, Palazzo Podesta (Bargello). Ea are acum o mare colecţie de sculpturi, printre care David al lui Donatello. Deschise de marţi până sâmbătă de la 9am la 14, duminică până la 13 luni şi închis.

După ce vizitaţi toate muzeele de zi şi locurilor, nu este nimic mai bun decât să vă îndreptaţi spre Piazza Michelangelo. Apusul de soare din acest punct este spectaculos, panorama oraşului este imbatabil. Doar în acel moment veţi obţine o idee de adevărata dimensiune a Domului cum domină ea orizontul.

Cum te deplasezi in Florenţa?

Toate trenurile ajung la staţia Santa Maria Novella, situată în apropierea zonei turistice. Un serviciu de autobuz circulă în oraş. Biletele trebuie să fie achiziţionate înainte de îmbarcare şi apoi vor fi validate la bord. Cele mai multe atracţii turistice sunt situate în centru, fiind accesibile pe jos.
Siena este situată la doar o oră de la Florenţa. În Evul Mediu oraşul a fost o republică independentă, pentru a rivaliza cu vecinul său. Aceasta este împărţită în 17 districte şi aleşi, în fiecare an se ţine o cursă de cai extraordinară care are loc în Piazza del Campo, ca parte a unui partid regional. În partea de jos a pătrat este Palazzo Comunale, care este considerat unul dintre cele mai frumoase clădiri gotice din Italia. Deschis de la martie-noiembrie 09:30-07:45, în fiecare duminică şi în restul anului la 01:45.

Puteti vizita Pisa şi Piazza del Duomo (mai cunoscut sub numele de Campo dei Miracoli), unde Catedrala şi Turnul înclinat sunt situate. Galileo a fost capabil să ridice 294 de paşi pentru experimente pe gravitate, dar, din păcate, astăzi nu este posibil accesul la interiorul turnului. Se estimează că încă se strecoara 1mm sau 2mm un an. Dupa ce a vazut Campo dei Miracoli, puteţi face o plimbare pe Via Santa Maria şi exploraţi oraşul vechi.

Recomandări pentru Florenţa.

În cazul în care sejurul dvs. va fi scurt, să ţineţi seama de programul de deschidere al atracţiilor turistice şi că majoritatea sunt închise în zilele de luni, astfel încât să nu pierdeţi niciuna dintre deliciile oferite de Florenţa şi împrejurimile sale.

 


Inapoi la pagina principala