Newsletter Signup:
 
Search:
our site only
Follow us: Facebook Twitter

Archive

Interviul saptamanii cu doamna Ildiko Matyas


Interviul saptamanii cu doamna Ildiko Matyas – Secretar General Manager YHR - YOUTH HOSTEL ROMANIA, Cluj
[30 ianuarie 2006 - 04 februarie 2006]


1.InfoTravelRomania: in primul rand as dori sa va intreb ce este Youth Hostel Romania?

I.M.:Asociatia Youth Hostel Romania este o organizatie nationala, non-profit care doreste sa reuneasca intr-o unica reprezentare youth hostelurile ( in traducere hotelurile de tineret ) din intreaga tara. Are rolul de a oferi o promovare nationala si intrenationala, consultanta, training, precum si reprezentare pentru membrii sai – unitati de cazare.
Asociatia a fost fondata in 1999 si in decursul anilor a trecut prin diverse trepte de dezvoltare.
Din 2002 YHR este membra cu drepturi depline in Federatia Internationala de Youth Hosteluri – Hostelling International, iar din 2003 este membru asociat in EUFED - Asociatia Europeana de Youth Hosteluri.


2.InfoTravelRomania: Care este scopul asociatiei?

I.M.: Scopul asociatiei este promovarea turismului pentru tineret si cresterea mobilitatii tinerilor din Romania prin reteaua de youth hosteluri din tara si strainatate. Asociatia Romana a aderat la filozofia Hostelling International si isi enunta scopul asociatiei astfel:
“a promova educatia tuturor oamenilor,dar in special al tinerilor cu posibilitati materiale modeste, prin indrumarea lor catre cunoastere, iubirea de natura si a valorilor cultural artistice ale oraselor din intreaga lume si
de a amenaja hosteluri sau alte mijloace de cazare in care sa nu existe diferentiere de rasa, nationalitate, culoare, religie, sex, clasa sau convingere politica, astfel dezvoltand o mai buna intelegere intre oameni in propria lor tara si peste hotare"

3.InfoTravelRomania:Cine si cum poate deveni membru?

I.M.:Asociatia are trei tipuri de membri:
- membri individuali, - tineri care calatoresc si folosesc pentru cazari acest tip de servicii. (peste 10.000 de romani au fost cazati in cele peste 4500 de hosteluri din intreaga lume). Cardurile se pot comanda on-line de pe siteul asociatiei, sau pot cumpara de la hostelurile din retea si de la agentii de turism parteneri. Nu exista limita de varsta pentru procurarea cardului.
- alt tip de detinatori de carduri sunt grupurile, mai ales grupuri scolare, pentru ei fiind creat special cardul de grup ce poate fi folosit de catre cei care calatoresc impreuna.
- Ultimul tip de membri dar si cei mai importanti sunt hostelurile din retea, ei fiind persoane juridice din Romania, legal infiintate si autorizate de catre Oficiul de Autorizare si Control al Autoritatii Nationale pentru Turism.

4.InfoTravelRomania:Care sunt avantajele de a deveni membru YHR?

I.M.:Membrul, ca si unitate de cazare, devine automat parte a unui sistem international cu 4500 de unitati. Calitatea de membru ofera promovare comuna preintr-un barand international recunoscut, participare la traininguri, munca in echipa, reprezentare, o baza de clienti formati din peste 3 milioane de persoane din intreaga lume, un sistem de rezervare online, intalniri si schimburi de experienta la nivel national si international.

Membrul individual YHR, detonator al cardului, are acces automat la toate hostelurile din lume, multe din acestea oferind reduceri la servicii pe baza cardului; asociatiile nationale implicandu-se in largirea domeniilor ce ofera astfel de favoruri membrilor YH (transport in comun, cultura, restaurante, altele.)

5.InfoTravelRomania:Care este numarul de membrii in Romania?

I.M.:Romanii calatoresc deja foarte mult in acest sistem, in anul 2004 peste 10000 de tineri folosind cazarile asociatiei din intreaga lume. Un interes deosebit fata de acest gen de turism si cazare il au grupurile si mai ales grupurile scolare, in ultima perioada avand foarte multe solicitari in acest sens.

6.InfoTravelRomania:Care sunt noutatiile pentru 2006?


I.M.:
In zilele de 19-20 ianuarie am organizat la Cluj-Napoca cea de a VII-a Adunare Generala a Asociatiei, prilej cu care unde au participat manageri de hosteluri, membri fondatori ai asociatiei si viitori parteneri. S-a prezentat printre altele calendarul evenimentelor pentru anul 2006 care include participare la cea dea 46-a Conferinta Internationala de Youth Hostel, un schimb de experienta pentru manageri de hosteluri din Europa de Est, primirea unei delegatii germane in mai multe unitati din Romania pentru atragerea mai multor tineri din Germania spre tara noastra. Ca noutate demna de subliniat, este decizia de colaborare si promovare comuna cu Centrele de Recreere din subordinea Autoritatii Nationale pentru Tineret.
De asemenea, incepand cu luna februarie vom pornim un sistem de rezervare cu plata online pentru hostelurile din Romania.

7.InfoTravelRomania:Ce ne puteti spune despre HOSTELLING INTERNATIONAL NETWORK?

I.M.:Federatia Internationala de Youth Hosteluri, adica Hostelling International cu cele 4500 de unitati din cadrul retelei, va poate asigura cazare ieftina, comfortabila si sigura oriunde in lume porniti.

Standardele acestor unitati sunt impuse de catre HI si controlate in permanenta. Aceste standarde ofera un cadru strict de calitate al serviciilor, pe o scara valorica de la minim la foarte bun; ele reglementeaza valori pe care le consideram foarte importante, cum ar fi : curatenia, calitatea personalului, informarea clientilor, etc.
Moto-ul nostru este – “ Most recommended hostels worldwide “ .
Recent un program de “ Quality Assurance “ a fost derulat si in Romania, la el participand Hostelul Retro din Cluj-Napoca.

8.InfoTravelRomania:Unde ar putea turistii sa afle mai multe detalii despre ofertele dvs.?

I.M.:Tinerii si nu numai tineri care doresc sa foloseasca sistemul nostru de cazare pot gasi detalii pe site-ul asociatiei la www.HIhostels-Romania.ro. De la pagina noastra exista linkuri directe la toate asociatiile din lume, adica oriunde ati dori sa calatoriti si sa folositi hostelurile pentru cazare. Veti gasi detalii privind majoritatea hostelurilor de pe planeta, descrieri, tipuri de camera, alte si alte oferte turistice.

9.InfoTravelRomania:Ce parere aveti despre portalul de turism www.infotravelromania.ro?


I.M.:Este un portal cu multe informatii, foarte multe linkuri astfel incat oricine cauta informatii in domeniul turistic din Romania, le poate gasi rapid si eficient.
Back to archive index.